Tisdag

Idag var jag nere på Adecco och snackade med Antia en av det andra konsulenterna. Hon har bland annat hand om barnehage, det vill säga dagis på svenska.  Intervjuen gick hyffsat bra och hon sa att jag passade för att jobba på dagis, eftersom jag har jobbat på dagis tidigare,fast då hemma i Sverige. 

Hon ringde mig när jag var på väg till tränigen och sa att jag hade ett uppdrag, så imorgon kommer jag jobba på dagis, sedan får vi se hur länge det forsätter men det  är ju alltid bättre än inget alls.  

hare och kanin

Laura


Nu har jag fått ett jobb. Äntligen! Sälj-jobb dock, var väl inte riktigt det jag hade tänkte mig.. Jag och Katarina var på upplärning igår och jobbade vår första dag idag. Det vi gör är att stå på olika köpcenter och försöker värva medlemmar till Rädda barnen. Känner mig ganska jobbig när jag står där och tjatar, för jag vet ju själv hur less jag blir när någon stoppar en men men :P Det är ju iaf ett jobb och med ganska bra lön dessutom. Det bästa är att det är 0 dagars uppsägningstid så jag kan ju säga upp mig när jag vill om jag får ett annat bättre jobb.

Hade!

Emma

Torsdag

Börjar bli less på att göra ingenting nu. Kan ingen bara ge mig ett jobb. Vi söker vidare, har varit på diplom-is och massa affärer och lämnat cv:n men har inte hört något än. Dom flesta säger bara "vi söker inga just nu men vi hör av oss isåfall".
Igår "bakade" vi bröd, köpte färdig blandning på Kiwi och blandade ut med vatten men dom vart goda. Idag har vi underhållit oss med att spela Yatzy, sänka skepp och massa annat. Och ikväll ska jag iväg på den där intervjun och Laura och Katarina ska nog träna.



         

Emma


Måndag

Vad som står på schemat idag är ännu oklart, man börjar dock tappa lusten att gå runt här hemma, och vem fan har beställt snö. Känner att jag börjar bli lite negativ nu.
I alla fall så var vi och tränade med B-laget igår, hade väl inga större förväntningar men det gick bra ändå.  Igår kvällen  började vi se ännu än film, vilket vi har gjort ganska ofta nu hehe.  Så om ni har några förslag på filmer vi kan se så komentera. 
 
nu ska vi ta oss i kragen och göra något vettigt 

Laura


Arbeidsledige

Då  var jag också tillbaka i Oslo igen då. Håller med Laura om att det har varit skönt att vara hemma i tre veckor, det behövdes :) Ingen ut av oss har fått något jobb än och det börjar kännas lite drygt, vi är ju ändå här för att jobba. Har sökt massa jobb nu i veckan och har iaf varit på en intervju på Rimi. Dom skulle höra av sig i början av veckan om jag fått det så man kan ju hoppas på det. Har också varit på adecco och pratat med en tjej om städjobb och hon skulle höra av sig så fort dom hade något. Men verkar som att det är dåligt med jobb överhuvudtaget i Oslo nu i januari. Ska också på en intervju på Deli de luca (typ 7-eleven) på torsdag nästa vecka och det vore ju perfekt eftersom dom har öppet dygnet runt. Kan ju bli en hel del jobb och massa ob då.

Vi var ju och tränade med ett fotbollslag i onsdags och det fula var att vi trodde vi skulle träna med b-laget som spelar i div 3 men när vi kom dit visade det sig att det var a-laget. Vart ju lite nervös då och visst var det liite högre tempo än vad man är van med men det gick ändå bättre än jag hade trott. Men imorrn ska vi iaf träna med b-laget och det ska bli kul :)

I helgen har vi mest tagit det lugnt. Kollade på massa filmer igår kväll och ikväll blir det nog samma sak.


                                       



Hade bra!
 
Emma


Tisdag

Då  var man tillbaka i Oslo efter att ha varit hemma i tre veckor.  Vilket har varit härligt, har hunnit umgåtts med familjen samt vänner.  Skönt att slippa lagamat och tvätta för ett tag. Men nu är man tillbaka på ruta ett igen.  Har sökt lite jobb men det verkar inte vara så mycket jobb  nu i januari, men får hoppas att det löser sig snart.


Var för övrigt på en intervju idag för ett annat bemanningsföretag så kan ju hoppas att man hör något.  Annars idag har vi vait på stan, städat lite i lägenheten och kollat på ännu några avsnitt av Sex and the City.

Imorgon kväll ska vi träna med ett fotbollslag och vi får se hur det går. Var ju ett tag sedan man rörde på sig haha.



          Alla våra skor (minus tre)         


Ha de


Laura


Hemma i oslo!

Hemma och hemma kan ju diskuteras men känns inte som borta heller=) Nu är man tillbaka i Storbyn efter en väl behövd julferie! Skönt att vara hemma och andras ett tag, träffa vänner och familj. Delen man saknar i storstaden. Åter till vardagen med arbete och hela tiden nya upplevelser=) arbeta är kanske inte det roligaste men livet i en storstad som denna kan aldrig slå fel. Sedan i måndags har jag aktivt letat efter nya jobb (igen).. Fått lite napp må ja sie! två intervjuer idag.. men får se om det ger resultat.. många sökande.. Annars har jag bara tagit det lungt VÄRMT upp lägenheten efter kanske inte världens smartaste drag att sänka värmen över julen.., Sedan packat upp, umgåtts med espen som fått bo här med mig. Annars hade det varit för ensamt utan er tjejer! blir kul då ni kommer tillbaka! oslo är inte detsamma utan er ska ni veta=) Ikväll kommer Laura tillbaka, då blir det serie nördande i helgen.. hehe.. Sen på söndag anländer emma med pommeskryddan!

Det går pengar att vara arbetslös, för då har man så mkt tid att hitta på massa skojj! Va på Colosseum Kino (bio) i onsdags och såg en norsk riktigt bra film! Max Manus. Vilken biokänsla måste jag bara säga, otroligt fin biosalong. se bilderna! Igår kväll drog vi till Toyenbadet som ligger inte så långt från oss. Stort och fint badhus, kommer definitivt bada där igen. BASTU :)

KINO SALONGEN
 

COLOSSEUM KINO


TOYENBADET



// Katarina

RSS 2.0