Time to say goodbye

Då var det dags för den sista jobbveckan här i Oslo. Det är väl blandade känslor, självklart kommer jag att sakna mina barn. Man har ju ändå jobbat på samma ställe i ca tre månader. Kommer kännas tomt när man kommer hem. Men kommer ju självklart bli roligt att träffa alla hemma igen.


Idag så var det personal-lunch för oss, vilket var jättesnällt. Vi fick kycklignsalland med bröd och tillbehör.  Dom brukar tydligen ha det som traditon varje år.


Imorgon blir det att ta farvä av första barnehagen. Tänkte vara snäll och bjuda på glass vilket passar bara i denna värmebölja.  Trodde ett tag att jag skulle svettas ihjäl, för det var så varmt. Hoppas på lika bra väder imorgon med. 

På torsdag blir det andra barnehagen jag ska ta farväl av och sist en på fredag. Då vi även ska hem till en av barnen och fira hans födelsedag, samt att ta farväl av mig.  Så det blir full vart sista veckan men det gör mig ingenting bara roligt.






Hade


Laura


Midsommarafton

Igår blev det en väldigt lyckad kväll, god mat och trevligt sällskap :) Här kommer lite bilder från igår.







Hoppas alla haft en trevlig midsommar.


Glad Midsommar!

NU har vi äntligen helg från dagis. Idag efter jobbet åkte vi och midsommarhandlade på ICA Maxi, samma ICA som vi ofta handlade på första månaderna i Oslo. På den tiden jobbade vi alla tre på Itella, upp klockan halv sex varje morgon och sätta sig på Buss 54. Så man fick en del tillbakablickar på den bussresan och på gamla hedliga ICA. Nästan som man är lite nostalgisk, tänker sista gången vi handlar här osv. hehe. Men vi alla tycker att det ska bli skönt att komma hem i sommar! För er föräldrar kan jag berätta att vi har redan börjat packa, så det kommer inte att återstå så mycket då ni kommer hit. Utan det blir att uppleva Oslo för eran del och såklart ta med oss med våra pickopack hem. Vi uppskattar verkligen att ni kommer allihopa och hämtar oss. Tusen tack!:)

Åter till midsommar, just nu sitter vi med varsinn gotteripåse och har börjat fira lite smått. Eftersom vi har jobbat idag så flyttade vi det stora firandet tills imorgon. Då väntas Frukost: varma baguetter och ägg. Lunch: Sill och potatis. Middag: Grekiskpytt med fläskfilé och kyckling. Sedan blir den snaks och fest! Måste ju passa på med utgång såhär sista helgen tillsammans i Oslo:)

Kolla in den dumma reklamen..

GO helg och midsommar!! / Katarina

Jacobs

Igår var jag, Laura och hennes kusin Astrid ute och åt. Vi gick till Astrids stammisställe Jacobs där hon rekommenderade oss att äta kyckling och nån pastaröra. Det ångrade vi inte för det var mycket mycket gott. Efter det skulle Astrid hem eftersom hon skulle upp och jobba idag men Laura och jag bestämde oss för en spontanutgång. Det var kul, man måste ju passa på så länge man bor i storstan!

Idag åkte vi  först och fikade på kafét där Astrid jobbar och ni kanske känner igen arbetskläderna? Efter det åkte vi ner till Aker Brygge där det var ett litet tivoli. Laura erkände att hon aldrig hade åkt ett parisehjul så vi tog oss en tur :) Innan vi gick hem tog vi en sväng till operan och tittade lite också.

Just ja! I fredags trillade det in nästan 6000 på kontot helt plötsligt, inte helt fel. Tydligen så var det semesterersättningen från 2008. Det tackar jag för!


Här har ni bilderna från denhär helgen:

                                      

Ha en bra kväll!
Emma


Jegstad Gård

Äntligen hemma efter en rolig men lite slitsam dag.  Dagen började med att vi tog två stycken busslast med ungar för att bege oss mot Jegstad Gård.  En bondgård några mil från Oslo.  Barnen hade vart där förr men inte jag så det var roligt att få följa med.

Vi fick titta på korna och alla kalvar det hade.  Man märke på  vissa barn att dom blev lite rädda för alla dom stora korna.  Ansikterna är ju nästan lika stora som dom själva, så man förstår ju det.


Efter ko besöket var det middags dags vi grillade korv och bara slappa.   Efter maten var det full fart igen,  några fick börja åka häst och vagn medans det andra barnen lekte i sandlådan.   Det var mycket mystigt att åka.


På slutet fick vi gå in till lammen, kaninerna och Hönsen för att tillslut få hoppa i höet.  Som dom tjatade om nästan hela dagen.


 


vet inte varför bilderna blir som dom blir, men ni får leva med det.

Laura

Besök av Linköpingsgänget

Denna helg har det  varit full vart från mogorn till kväll. I fredags träffade jag  Maria efter jobbet, vi lagade tacos och bara tog det lungt vilket behövdes.  

Min faster och farbror anlände till Oslo i fredags, så vi beslöt oss för att stråla samman på lördagen. Vi började dagen med att ta en liten båttur ut till Nakholmen. En väldigt mysig liten ö. Där vi bara tog det lungt kollade runt och självklart fikade.  På kvällen så blev jag bjuden på middag, så jag och Katarina fick äta tills vi blev prottmätt haha. Det blev  grilladfläskfilé med potatis i ugn samt grilladlax med diverse tillbehör.  Mycket gott och till efterätt blev det jordgubbar och ljuschoklad.  Sjukt länge sedan man åt kött så det var väldigt gott. Njöt av varje tugga ;D


Idag blev det en tur till Frogneparken fölt av ett besök på min kusins jobb, där vi inhandlade lite gotta. Eftersom hon jobbar på ett café.  Sedan avslutade vi dagen med en till godmiddag. Kan inte ha blivit bättre. Så tack för en trevlig helg. 


Här kommer helgen i bilder.



          
        


Hoppas ni andra har haft en trevlig helg!


Laura


Hallå!

Då var det onsdag och jag är ledig. Fanns inge jobb på barnehage så jag fick helt enkelt vara ledig. Ganska skönt det ändå, har tagit sovmorgon och håller nu på att packa. Åker nämligen hem imorgon pga en begravning. Ska bli skönt att komma hem över helgen även fast andledningen kanske inte är den bästa. Tänkte försöka ta med mig så mycket som möjligt hem nu, så att det inte blir alltför mycket sen när vi flyttar hem om tre veckor ungefär. Det känns sjukt att det är så lite tid kvar i Oslo. Vi får se till att ta vara på den sista tiden här! Men ändå längtar jag lite tills vi flyttar hem :) Ska bli så skönt att bara vara ledig och bo hemma.

Nä nu ska jag jag fortsätta packa.. Tänkte ta en promenad också innan Laura och Katarina kommer hem från jobb. Sen ikväll ska jag och Laura en sväng på Oslo City.




Klem
Emma

RSS 2.0