Löning

Igår var det löning men eftersom jag inte har jobbat på dagis så länge så var det väl inte den största lönen hittils. Hela den här veckan har jag jobbat på ett jättemysigt dagis där barnen på min avdelning är 0-3 år. Det har faktiskt gått bra, värsta gulliga barnen :P Ska vara där iallafall fram till torsdag nästa vecka. I fredags var det det här dagisets tur att ha Karneval. Det är något varje dagis har i februari en gång per år i samband med karnevalen i Rio. Förra veckan klädde jag ut mig till cowboy och den här till katt haha.

Idag har vi varit på stan och shoppat lite. Nu har vi nyss tittat på Melodifestivalen för ja vi har faktiskt svenska 1:an och snart ska vi slå på Saw 4.


Nu är det mindre än två veckor tills jag åker hem och stannar en vecka ungefär, läääängtar!

Emma


Utedag

Nu är det äntligen fredag igen och helgen är faktiskt efterlängtad.  Förra fredagen fick jag ett erbjudande som jag självklart tackade jag till. Erbjudande var att jobba februari ut. Så nu cirkulerar jag runt på tre olika dagis. Vilket är helt okej men jag som tyckte att jag hade lite problem med namnen förr, ni kan ju tänka er själva hur det är nu, och jag som har hört att jag brukar vara bra på att komma ihåg namn haha.

 

 I alla fall så fick jag mitt schema i måndags och det var faktiskt helt okej. Så nu har jag samma schema som en annan tjej hade förut, vet inte riktigt varför det är så.  Men när jag pratade med en annan som jobbade där, sa hon att den förra tjejen var liksom en som var lite extra med ett av barnen. Så det kan nog stämma att jag också ska vara det.  

 

Det dagiset jag var på idag hade friluftsdag nästan hela dagen. Som tur var hade vi inte allt för många barn idag, eftersom många är lediga. Tror vi var som mest åtta barn vilket var väldigt skönt.  

 

Jag och en annan tjej tog med några barn på en liten skidtur och det var faktiskt riktigt mysigt även om jag själv inte åkte, men hade önskat att jag hade haft ett par skidor med mig så det kanske blir en skidtur när jag kommer hem eller vad säger du mamma?.


Vissa av barnen var riktigt duktiga fast vi fick hjälpa till ganska mycken. En tjej fick inte på sig sina skidor så tyvärr fick hon gå, en annan blev ledsen ganska ofta för minsta lilla, vilket var väldigt jobbigt. När vi kom tillbaka fick det varmchoklad å korv och efter var det fritt fram att leka. Så nu är man helt slut efter att ha varit ute nästan hela dagen och åkt pulka och diverse saker haha men de bjuder jag på.

 


Laura

Torsdag

Ursäkta för att vi inte har bloggat på ett tag men vi har alla haft det ganska fullt upp på senaste tiden. Nu ska det iaf förhoppningsvis bli ändring på det.

Lite nytt har hänt här, jag har tex bytt jobb från Redd barna till barnehage. Trivs bättre med det, man slipper liksom pressen. I barnehage eller dagis då lekar man ju mest hela dagen. Fast helst av allt skulle jag ändå vilja ha ett lagerjobb.

Imorgon skulle det  vara någon slags Karneval på dagiset jag är på nu. Så det blir massa teater och fika imorrn, kul det! Men tydligen så skulle alla klä ut sig, tro vad man ska hitta på..


Helg snart och den är efterlängtad :)

Emma

Onsdag

Snart har ännu en vecka passerat, och jag är nu på mitt fjärde ställe. I och med att man är vikarie får man hoppa in där det behövs, så jag vet inte hur många olika namn jag har stött på under alla dessa dagar. Inte lätt att veta vem som är vem. Idag har det varit jätte kallt ute men när solen kom fram var det riktigt skönt ute eller ja i alla fall i solen haha. Men vill ha vår nu eller ännu bättre vill ha sommar nu.


Just det! Nu är äntligen problem löst här i Oslo, och det är att dom har lyckats att skotta på gatorna. Vilket underlättar när man ska ta sig fram. Plus att dom har sandat på vissa ställen. 


 Sist men inte minst Grattis till Vickan som fyller 20 år idag  :D 

Laura


Jahappish!

Känns som det är mer än dags för mig att bidra med ännu ett inlägg till bloggen. NU har vi snart haft jobb i 2 veckor! otroligt skönt och kul. Jobbar på redd barna tillsammans med emma och laura hon kämpar tappert på med barnen i barnhagarna;) Från början var det lite svårt med redd barna salgen, men kom in i det rätt snabbt. Nu känns det skojj(igare)! Umgås med trevliga och roliga arbetskamrater hela dagarna och teamfest med middag väntas det på lördag. I tisdags hade vi frukostmöte tillsammans med andra team på en fin restaurang. Brie ostar av alla slag! och allt som kan tänkas finnas till en lyxfrukost. Gott! Imorgon är det fredag igen, så fort det går. Då blir det tacokväll och singstar, kanske ett besök av kusinen. Söndagen blir det slappa.. och sedan träning med vårat nya fotbollslag! Trevligt gäng må ja sie. Inte som Ä-bro menmen.. Vi har fått låna Tv, PS2, sinstar, Buzz och många andra spel av Espen. Nu kan vi se på alla kanalerna och underhålla oss med fler spel än yatzy:P hehe

Dags att ta det lungt! Ha en fin helg!

Klem // Katarina

Redd barna

Nu har jag jobbat en vecka på Redd barna. Vet inte riktigt vad jag tycker om det än. Det som är roligt är att det jobbar så mycket ungt folk där men jag gillar inte den här säljgrejen riktigt. Det händer mycket på jobbet iaf, imorse var det frukostmöte där vi fick veta att vi kommit tvåa i teamkonkurransen så nu har vi vunnit en middag för allihop nån gång. Också verkar det vara fester och sånt nästan varje helg.

Igår fick jag köra bil i Oslo för första gången vilket jag även fick göra idag. Det var läskigt, inte som att köra hemma direkt, men nu har man ju provat på det också.


Jo förresten, vart är alla kommentarer?!

Emma




Barnehage

Då  var det måndag igen och en ny arbetsvecka har precis startat.  Förra veckan fick jag hoppa  in som vikarie på ett dagis. När jag fick veta att det var barn med funktionshinder  så började man självklart att fundera lite. Men eftersom det bara var fem stycken barn så gick det faktiskt bra. Jobbade dock bara en dag där, ev  att jag kanske  får rycka in någon dag i veckan det återstår att se.  


Hoppade även in som vikarie på ett annat dagis där jag var två dagar.  Trivdes väldigt bra där, trevlig  personal och härliga barn.  Det är otroligt att man kan förstå  norska barn och virce verca , även om det ibland är lite svårt  att förstå vad dom säger så går det ju alltid att visa med gester.


Imorse ringde Anita igen och sa att jag fick hoppa in på ett tredje ställe. Det var lite äldre barn på det här stället och det gick bra. Men jag hoppas att jag får komma tillbaka på det andra snart.


Vi har förresten fått låna ett ps2 och det tackar vi så mycket för! Så nu har vi det vi gör kvällarna framöver :)




                              lekhörnan


Hade spade

Laura


RSS 2.0