Hemma i härnta!

Nuså är man i härnta igen! verkligen underbart att vara hemma en sväng:) en vecka har man varit hemma, känns som tiden går alldeles för fort då man har det skönt och kul.. Firat julen tillsammans med släkten i Umeå.. vill lova att det vart julstämning här i norrland! i Oslo har det nästintill bara regnat hela december och inte har det blivit nått julbak som vi så många gånger pratat om. Detta pga alldeles för mycket jobbande sista veckorna.. Slutade med en överansträngd axel o nacke, så nu blir det att leta nytt jobb för 5:e ggn. Denna gång ska jag satsa på matbutikk eller kanske barnhage, något jobb som inte är lika slitsamt som lagerarbeide. Hemresan tillbaka till vårat kära Oslo blir nog nästa helg som planerat. Kommer att kännas lite tungt att resa tillbaka till arbetslivet:P det absolut skönaste, om man fick välja, är om man skulle plugga nån liten kurs eller liknande. Studentlivet slår alltid arbetslivet, må ja sie!

Ja det är Katarina som skriver. Ni som läst de senaste inläggen så låter det som om jag flyttat hem eller dött. hehe. Men jag har varit där på robinson kvällar också (fast det inte skrivits:P) och varit på stan. Va på stan med Espen (ja gutten min<3 som det ryktats om på stan. hehe) träffade på emma o laura nere på by:n iaf. Det är inte så ofta man träffar på varandra sådär i stora Oslo..

Nu ska jag söka lite jobb om jag orkar.. eller äta ännu mera julmat! (tror på det senare)

Go julferie! Hörs back in Oslo!

Sista natten med gänget

I måndags jobbade jag sista dagen vilket kändes helt underbart. Behövde verkligen återhämta mig från veckan innan. Eftersom jag jobbade från 07- 20 nästa hela veckan samt hela helgen men vi är ju här för att jobba ikke sant?


Då undrar ni säkert vad jag har haft för mig medans jag har varit ledig. Jag har börjat packa inför hemresan, samt betalat hyran och börjat småstäda i lägenheten. Sist men inte mist, har jag inhandlat lite julklappar så ni kommer inte att bli besvikna där hemma tvärt om haha.


Ikväll var jag och Emma på Julmarknaden nere vid Akkersbrygge hur mysigt som helst så nu börjar julkänslorna att komma fram och man börjar faktisk inse att snart är det jul. Jag hoppas att du har börjat med julpysslet där hemma mamma och att du har hunnit med att baka lussebullar.


         


om 2 dagar är vi hemma


Laura

Sorry

Ber om ursækt før att vi inte har bloggat på ett tag, men vårt internet fungerar tyværr inte hemma.  Sitter på jobbet just  nu och ska precis kila ivæg på lunch. 




Hade Spade


Laura.

13 timmar senare

Jaha då var det måndag igen, en sådan dag de flesta  nog tycker är jobbiga. Samma sak var det i skolan, jag tror det beror på att man precis har haft helg. Jag hade då inte den bästa dagen på jobbet idag. Den nya tjejen pratade och pratade så jag nästan fick ont i öronen, och hon sa inget intressant heller. haha blev kanske lite väl negativ där. 

I alla fall så fick jag göra ett annat arbete efter lunchen vilket betydde att jag fick byta till ett annat rum och det tackade jag för. Där satt jag själv med en annan kille som inte pratade det minsta.  Sedan kom det en Elektriker från Sverige som var mycket trevlig, han gjorde min dag  bättre, när han berättade om allt han hade varit med om. Dock satt jag från kl 11 til 20 med samma jobb så snart spyr jag på skattekorten.  Tyvärr så ska jag sitta med samma jobb imorgon med woho


Over and out


/ Laura

Andra Advent

Nu har jag varit två veckor på det nya lagret och ska få vara kvar där fram tills den 19:de då vi åker hem så det känns bra. Jag jobbar på Platekompaniets lager som säljer skivor, dvd:er, tv-spel osv. Arbetsuppgifterna är väl inte dom mest varierande, 7/9 dagar har jag suttit och förpacka Mamma Mia-skivor och dvd:er så är ganska less på dom just nu :P Dom två andra dagarna har jag plockat och packeterat ihop beställningar och det har faktiskt varit ganska roligt. Hoppas på att det blir lite mer med det till veckan. Det som är bra med det här jobbet är iaf att jag bara behöver åka två hållplatser för att komma dit och att jag börjar kl 8 eller 9 isället för 7.

Idag och igår har jag och Laura varit på stan och inhandlat julklappar ;) Eller okej, vi har väl handlat lite till oss själva också. Så nu får vi väl hoppas på att ni blir nöjda där hemma :)

Nu börjar jag längta riktigt mycket tills vi ska åka hem till Härnösand igen men nu är det ju inte ens två veckor kvar. Ska bli skönt att komma hem igen och träffa alla. En annan sak vi saknar är att köra bil så ni får nog se upp där hemma den 19:de.

Idag är det ju söndag vilket innebär min och Lauras söndagstradition - Robinson! Men innan dess blir det matlagning mm.

                        

Ha en trevlig andra advent!

Emma

This is the life

Det är ganska mycket som har hänt sen sist jag skrev.  Jag blev arbetslös i måndags igen eftersom de inte fanns så mkt jobb kvar. Jag var då ledig i hela två dagar och sökte lite andra jobb. Ringde upp min Pimp ja ni hörde rätt, för att fråga om lite råd etc., men han hade inte hört något. Av en ren slump läste jag min mail, innan jag gick och lade mig i onsdags. Tur var väl det, för tydligen behövde Itella mig igen, man känner sig lite utnyttjad. Har i alla fall jobbat två dagar den här veckan och får även komma på måndag igen.


Just det en tjej som också fick avgå i måndags åkte hem till Sverige några dagar tidigare, vilket hon inte skulle ha gjort. För även hon blev inkallad samma dag som mig.


 Istället kom det in en helt ny tjej, och det är alltid roligt när det kommer in nytt folk. För det är alltid underhållande att höra vad personerna har gjort under sin tid här i Oslom samt tiden innan och hur de planerar att göra i framtiden.  Nya tjejen som är där nu är 22 och har hunnit med följande; Jobbat i Sälen, jobbar ett halvår på Kreta, varit i Afrika och rest runt i Mexico sju veckor. Då är mina fråga vad kommer jag göra om några år?  Nu ska jag inte bli för djup och fråga vad meningen med livet  är etc.

Nu är de bara två veckor kvar innan vi far hem till Härnta. Ska bli morsom att träffa alla igen.




På återseende

Laura


RSS 2.0