Monday, a day like no other

Det börjar ju snart närma sig påsk, så är det full show med att påskpyssla på dagiset. Idag så gjorde vi stora kycklingar av trä och diverse småplock av  fjädrar, pärlor och kulörtkulör etc.

På det andra dagiset jag jobbar på så har dom gjort gräs i små krukor och små kycklingar av ull. Man blir lite sugen själv faktiskt.


Imorgon väntas en hel dag på ett och samma dagis vilket ska bli skönt. Slipper jag släpa omkring på mina skor och min overall jag har fått lånat. Jag får väl se hur långt barnen har kommit med pjäsen det ska sätta upp innan påsken. Dom är så duktiga på att sjunga själva, så ska bli kul att se när allt bli klart. Dom har alla fått olika karaktären från Kamomilla Stad. Några är rövarna någon är lejon och några är tant sofie också vidare.

På onsdag är det exakt en vecka tills jag ska åka hem. Det ska bli skönt komma hem och vila upp sig och träffa alla igen.


Ni kanske känner igen denna låt Rövarvisan
Nu drar vi ut på rövarstråk 
Ja vi ska ut och röva
Med bara sånt vi kommer åt och sånt vi kan behöva
Nu e de mörkt i stad och land
nu sover folk så gott de kan
vilket jag också ska göra nu
nu drar vi iväg med vår säck och vårt spann.
Både Kasper å Jesper och Jonathan

God natt

Laura


Sunday Sun

Då var det söndag igen och helgen är snart över. Tänk att den alltid går så fort.. Men det har varit en mycket trevlig helg. Igår var vi ju först och shoppade och sen på kvällen var vi på bio. Vi såg He´s just not that into you eller som dom i Norge kallar den - Han er faktiskt ikke intressert. Filmen var riktigt bra, trots nackspärren haha. När vi (okej mest jag) bokade så trodde vi att vi bokade platser längst upp i mitten. Men när vi kom dit och skulle gå och sätta oss så upptäckte vi att det visst var platserna längst ner som var våra. Det roliga var att vi fram till att filmen började var helt övertygade om att det måste blivit något fel med systemet. Jaja, det gick ju bra ändå.

Idag när vi vaknade och såg att det var strålande sol ute så bestämde vi oss för att åka till den omtalade Frognerparken/Vigelandsparken och titta. Det var tydligen fler som hade tänkt samma sak för det kryllade av folk där. I det här vädret så var det himla mysigt att gå omkring och kolla på alla statyer och sätta sig och sola lite :) Sedan åkte vi ner till Aker Brygge och tog en glass och gick omkring lite där också.

När vi kom hem vart det ryddetajm och det behövdes verkligen. Söndagar verkar ha blivit vår storstädardag :P 


                                      


Nu blir det film och fruksallad!
Emma

Vart är vi på väg

Då var det äntligen helg igen. Tiden går så sjukt fort när man jobbar nästan för fort. I går var det löning igen vilket känns bra med tanke på att vi måste betala elräknigen  snart. Både jag och Emma har blivit lite krassliga. Så vi går runt och hosta och nyser ner varandra det låter ju jättetrevligt. Men vi har bestämt oss att det är bara att blunda och tänka på något annat haha

Igår var det färgfest på dagiset vilket innbar att alla avdelningar skulle klä sig i en färg. Eftersom min avdelning heter Blåbäertua så skulle vi självklart ha mörkblå kläder vilket det flesta har hemma så inga problem.  Sedan så käkade vi godmat hade samlingstund med alla avdelningarna.  Ett bra avslut på veckan.   

Däremot blev jag inte allt för glad igår när jag kikade ut genom föntet och vad är det mina ögon ser jo att det snöar. Vem har beställt att det ska snöa nu ?  jag som trodde att våren var på väg.  Bara förra veckan var det sol och barkmark och nu  har snön kommit igen.  Vart är vi på väg? Haha! Fast om jag tittar ut så ser det ganska ljust ut. Snön kanske är på väg att smälta ännu en gång. 


Idag åker Katarina och Espen till Gålå motsvarar väl typ Fjällen så dom blir borta en vecka. Hoppas att dom får det trevligt och tar det lungt i backen.  


Nu ska jag snart hoppa in i duschen sedan ska jag och Emma ner på stan en sväng.

Ha en trevlig helg allesammans

Puss kram

Laura


Back in business

Tillbaka till Oslo och tillbaka till jobb. Känns ändå på ett sätt skönt med lite rutiner och så igen. I måndags så ringde min konsulent och väckte mig och frågade om jag kunde tänka mig att jobba på ett dagis med handikappade barn och då sa jag ja. Det kan ju alltid vara kul att prova på tänkte jag. Det visade sig att det var på samma dagis som Laura var på några dagar för flera veckor sedan. Det var lite kul att komma dit, för jag visste redan lite om barnen och vad vissa hette eftersom Laura hade berättat. Men det var ganska svårt och annorlunda att jobba där så idag vart det ett "vanligt" dagis igen.

Idag är det ju våffeldagen, iaf i Sverige, så vi har såklart ätit våfflor :) Men eftersom vi inte har något våffeljärn så fick vi improvisera lite, dvs köpa färdig-gjorda och slänga in i brödrosten.




Hade
Emma

Eldorado

Helgen har gått alldeles för fort.. Snart ska vi gå och möta Emma på Oslo S, hon kommer hem från Härnta. För ca 2 timmar sedan fick jag och Laura världens städ ryck! Damsugning, torka golv, dammtorka, diska, tvätta, rensa! Äntligen kan man andas ut här hemma:) Jag har till och med varit så duktig att jag lagat 6 port korvstroganoff hehe. I fredags så lagade jag och låår enchilladas, det var något fel på fajitas-kryddan.. slutade med att allt smakade falukorv..? Men den fick gå ner i alla fall, mye HOT-tacosås istället. På lördag vaknade jag av att solen lyste, underbart! Här har det varit runt 6-7 +++ grader hela veckan och soligt. Våren är verkligen på väg! :D Efter en stadig frukost begav vi oss ner till karl johan för att "shoppa", blev inte mycket inhandlat. Njöt mest av stämningen, massor av uppträdanden längst gågatan. Sedan Kino på kvällen tillsammans med Espen och Lauras arbetskompis Sara, riktigt trevligt. Såg filmen "the international" på Eldorado. Helt greit film, 3 av 5 toasters!

Idag vart det en lång promenad i Frognerparken och en titt i Oslo-museum. Alldeles bredvid dit Espen flyttat. Det verkar vara en söndags aktiviteten för alla Oslo sossarna att besöka parken. Många familjer och glada människor:) Till och med en gubbe som åkte längskidor på en lite snöplätt, haha såg lite kul ut. Nu ska vi iväg och köpa nått gott till kvällen.

Hoppas alla har det bra där hemma och följer våran blogg;)) gärna fler kommentarer! alltid kul =)



Pussokram / Katarina


Vår

Nu är äntligen våren här. Underbart solen lyser och himlen är blå  det kan inte bli bättre. Har varit ute nästan hela dagen idag hur mysigt som helst.

       




Laura

Home sweet home

Då var man hemma igen och det känns mycket bra. Kul att träffa alla igen som man saknar där borta i Oslo :) Det känns också skönt att slippa tänka på jobb, matlagning, tvättning och allt det där. Här hemma kan man liksom bara vara. Igår var jag och mamma till Sundsvall och shoppade och idag har jag träffat tjejerna. Känner på mig att den här veckan kommer gå alldeles för fort..

20 år har man blivit nu också, får passa på att tacka för alla fina presenter jag fck i lördags och söndags! Fick bl.a. en helkroppsmassage som jag ska på imorgonbitti, härligt!

Godnatt
Emma

stand by me

 

Vad är det för idag idag Vad är det för dag idag, Jo det är Emmas 20 års dag HURRA HURRA HURRA . GRATTIS VÄNNEN


 

 

 Måste berätta en liten roligt grej som hände igår kväll. Min kusin skulle upp och jobba idag och det helade slutade med att hon fick ta mina öronproppar.

 

  I alla fall så var det någon som hade fest igår kväll, tydligen någon som fyllde år. Dom hade satt upp lappar, så alla visste om att det kanske skulle bli lite högljutt. I alla fall så närmade sig klockan tolv och vi hade inte hört något alls på hela kvällen.

 

 När vi gick och la oss så hörde vi massa musik och prat genom ventilationen. Lugnt tänkte jag men det vara bara början dom höll på fram till klockan 4 minst. Jag vaknade kanske tre gånger på natten. En gång av att det var folk som stod utanför vårt sovrumsfönster och hade allsång. Hörde hur dom tog ton till stand by me och diverse låtar. 

 

  Sedan vaknade jag igen av att det kom fem stycken tjejer med högklackat som skrek och undrade var dom skulle.  Så ni kan ju tänka er själva ljudet av klackar gå upp för en trappa. Kan bara informera för dom som inte vet, att det är ganska lyhört i vår lägenhet och jag hade inte orken att gå ut och säga åt dom haha.

 

nu ska jag gå och handa lite

 

Laura

 

 

 

 

 

 

 


Snart tb Oslo!

Imorgon väntar en låång tågresa tillbaka till Oslo, även kallad tigerstaden:) Då blir det du o jag Låår! en vecka tills emma kommer tillbaka. Hennes tur att slappa här hemma i härnta till veckan. Det har varit riktigt kul att hälsa på hemma, umgåtts med vänner o familj. Nog att det gått alldeles för fort, ojoj bara flygit iväg! Men så är det då man har det kul.. På måndag väntar jobbet också blir det väl att hjälpa till i Espens nya lägenhet:) Dubbelt så stor som våran.. fusk. Hoppas på att det blir soligt och varmt i veckan, så man får njuta av att vara ute och röra på sig. Har blivit en hel del av det här hemma, känns nästan som man har haft sportlov. hehe. Har varit fullt upp, tränat, åkt skidor, bowlat, shoppat, ätit:P Idag så ska vi fira Emma som fyller 20 år imorgon! och kolla på melodifestivalen. Spännande...

Dags att packa! Slalomskidor o allt ska med.

// Katarina

Laura and the city

 Då var ännu en vecka över och löning igen ;D denna vecka har  går mycket snabbt måste jag säga. Men det kanske beror på att jag var hemma i två dagar. Hade dessvärre feber.  Det var väl bara en tidsfråga innan jag blev sjuk med tanken på att det är rätt så många barn som är sjuka nu. Fick även besked idag att mitt schema blir förlängt i 2 veckor till och det tackar jag för.

 

 Nu har även Emma tagit sitt pick och pack å dragit hem till Härnta. Hoppas tågresan gick någorlunda bra för dig. Brukar ju vara lite förseningar ibland.  Ni ska vet att det är tomt här utan er i lägenheten. Men som tur är slipper jag att vara ensam hela helgen. För imorgon ska jag träffa min kusin. Vi ska laga mat tillsammans sedan ska vi börja med vår kurs haha. japp ni hörde rätt.

 

 Det går ut på att jag lär henne lite photoshop och att hon ska lära mig spela gitarr. Men vi får väl se vem som lär sig bäst. Tror vart fall inte att det blir jag haha. Sedan på söndag så ska jag träffa en jobbarkompis och sedan på kvällen kommer ju Kattis tillbaka :D woho

 

Men ikväll ska jag nog träffa mina andra vänner det vill säga Carrie, Mirandra, Samantha och Charlotte

 

Go Helg

 

 

Laura 


Hejdå Laura

Sista dan på jobbet idag och det känns himla skönt. Mitt klagande verkar också ha funkat för idag var det strålande sol ute ;) Knappt ett moln på himlen och jättevarmt. Passade på att sola lite när jag var ute och lekte med min lilla 1-åring. Hoppas verkligen att våren är påväg nu.

Imorrn bär det av hemöver! En 12 timmars lång tågfärd väntar.. Ska också hinna med en intervju och en sväng till skattekontoret imorgon innan jag åker.

HAHA idag hände en lite rolig sak när vi tvättade. För första gången på hela tiden vi har bott här så har vi lyckats missfärga tvätten. Som tur var så var det väl inga större förluster förutom Lauras Coca-cola lakan. Annars så vart en ljusrosa handduk mörkblå och lite underkläder missfärgade men vi överlever :P

Klem!
Emma


Min tur igen

Jaha då har ännu en arbetsvecka dragit igång. Det märkdes i alla fall på mig  att det har varit helg, var så trött tur att dagarna går ganska fort.  Idag har jag inte gjort allt för mycket satt med en tjej och vessade pennor tog väl ca 30 min.  Sedan har jag åkt madrass och lekt haha. Så har min dag sätt ut hoppas ni har haft en bra dag.

 Imorgon ska jag på tur igen och har nu entligen fattat att varje tisdag är turdagar,så nu kan jag i alla fall vara förberedd och ta med mig varmchoklad. 

Laura

Vart är solen?

Håller med Laura, det tar på krafterna att jobba på dagis. Därför har  det varit skönt med helg så man hunnit vila upp sig lite. I fredags åkte Katarina hem till Härnösand och på torsdag är det min tur. Så då blir Laura stackaren kvar här själv men det går nog bra hehe.

Jag fick vara kvar på samma dagis den här veckan också iallafall och det känns bra. Kommer sakna barnen där faktiskt om det inte blir så att jag får fortsätta där när jag kommer tillbaka. Men samtidigt så är det ju kul att prova på något nytt.

Lite jobbigt att det är världens sämsta väder i Oslo just nu. Slaskigt, grått och mulet.. Är lite sol för mycket begärt eller. Nä men nu ska man väl inte bli alltför negativ.

Här kommer lite bilder så ni som undrar får se hur vi bor:

Här bor vi           köket igen           sovrummet


köket


Nu väntar en ny arbetsvecka som för mig bara innehåller tre dagar :D
Ses snart!

Emma

Sliten?

Jo tack det är precis vad jag är eller har varit.  Gick och la mig på en gång när jag kom hem, höll på att somna på T-banan så illa vare. Det roliga var att när jag kom hem hittade jag Emma i sängen, så vi vilade lite. Det är faktiskt slitsamt att jobba på dagis även fast man inte gör allt för mycket.  Men när ca 15 ungar skriker och roar sig så går musten ur tillslut haha.

 

 Idag så var jag på tur igen, det har blivit många turer på sistone men det är ganska roligt om det är bra väder och om man slipper gå allt för långt haha och barnen inte är allt för slitna.  

 

Imorgon ska jag och Emma på ett seminarium som handlar om barns utveckling samt vår roll i barnhagen så vi får se om vi lär oss något :P

 

från fredagens Karneval

 

nu blir det Buzzspelade hade

Laura

 

 


RSS 2.0