Thursday! SOL 20+++

Ja nu har vi jobbat oss fram till långhelgen :) Härligt det ska bli. Idag har det varit riktigt bra väder 20 i skuggan och en hel del mer värme i solen. Höll på att få solsting där i barnhagen hehe. Imorgon är planerna grillning i parken med ett gäng från linkan, hoppas på att värmen håller i sig! Frågan är bara vad ska läggas på grillen? Har två kilo kyckling i frysen, men en pepparbiff locker mera.. Får se vad som finns på budget pris;) Ikväll är jag änligen frisk och kry, jag och laura ska nog iväg på en power jogg i solen snart. Medans stackars emma ligger hemma, hennes tur att få en släng av dagis-sjukan..

Som sagt imorgon blir det grillning och även solning eller shopping. Så länge sedan jag shoppade loss.. Ska försöka hålla mig tills nästa helg, då det bär iväg till sthlm för att fira mina 20 år! Hela familjen och morbror Jan, längtar:) På lördag överraskade Espen med två biljetter till en Stand-Up show nere på Aker. En hel hög med flinka norska komiker som ska få oss att skratta. Hoppas de inte är någon från Stavanger bara.. kan inte förstå vad de säger. Låter som en blandning mellan en dansk en tysk och en norsk. Omöjligt.

Hört rykten om att det blir folktåg längst Karl Johan imorgon, de firar första maj riktigt stort här i Oslo. Så ska vara där med kameran! (Laura sköter den;))

Nu ska jag avsluta och vi ska ta oss ut i solen. Hoppas alla ni där hemma får en kjempe trevlig kväll! Ät gott från oss. Måste erkänna att det känns lite ovant att inte fira Valborg i härnta, men men bara att smaka på den norska varianten :)

Lite bilder från en lång kvällspromenad i veckan
Botaniska parken

Nyöppnade jernbanetorget

Operalen


       

Kos dere! // Katarina

Tuesday's grey and Wednesday too

Nu har Laura tjatat på mig ett bra tag att jag ska skriva ett inlägg så det är väl dags nu. Har varit på en barnehage i två veckor nu och förhoppningsvis blir jag kvar där nästa vecka också :) Trivs mycket bra där också är det skönt att slippa hoppa runt alltför mycket. Nu har man ju lärt känna barnen och lärt sig alla rutiner och så.
 
Hela förra veckan var det soligt och fint så då var vi ute hela dagarna vilket var hur skönt som helst. Den här veckan har det varit lite sämre. Idag regnade det till och med men jag hoppas att det blir bättre till helgen för då väntas grillning igen.

Imorrn ska vi ha något slags 1 maj-firande på dagis. Vet inte riktigt vad vi ska göra men det blir nog skoj! Imorgon är ju sista arbetsdagen för den här veckan eftersom det är röd dag på fredag. Skönt :D


Hade så bra
Emma

I dont care if Monday´s blue

Då var det måndag och en ny arbetsvecka har vi framför oss, fast vi jobbar i för sig bara tills på torsdag så det kommer nog gå fort.  Imorgon ska jag på Albert Åberg teatern, vet inte om det kommer att vara människor eller dockor.  Det åter står att se. Till veckan så ska jag ha möte med stötepedagogen för att få lite tips och råd.  Sedan så var det också ett annat möte som jag inte riktigt kommer ihåg vem det var med :P


Idag har jag vart på biblioteket med ett av barnen jag tar extra hand om. Vi lämnade tillbaka några böcker och lånade också några nya. Det blev bland annat Albert Åberg och någon annan bok som jag inte kommer ihåg namnet på.  Asweena som hon heter tyckte det var roligt att få gå på en liten tur bara hon, jag och hennes bästa kompis Kristian.  Inte varje dag man får lämna dagis en stund.

När vi kom tillbaka så stod det en brandbil vid dagiset. Tydligen så skulle dom göra en brandinspektion som jag fattade det som.  Alla barn tyckte det var extra roligt att få besök av brandmän och det förstår jag.

Som sagt man blir lite skadad av att jobba på dagis, nu ikväll så har vi pysslat med detta ;) blev det inte fint?




God Kväll
Laura

We like it!

Efter en veckas jobb i barnhagen hälsar vi alla helgen Välkommen! Nu är sommaren verkligen på väg. Igår kväll tog vi alla tre vårat pick pack och drog upp till Toyen parken för att grilla. Det grillades korv men hamburgerbröd och räksallad. Vi satt där och njöt ända tills solen gått ner och vi insåg att "hva skjedde?" vi va ensamma kvar i parken;D


I morse sken solen, så iväg till Botaniska parken och gotta sig i den varma solen. Det var riktigt många som hade samma planer som oss. Att man inte har haft detta park livet i Härnösand, alldeles för underskattat! Det är jätte mysigt ju:) Det är nått vi ska göra då ni Carro och Jossi kommer i maj. Längtar!

Nu blir det bilder för hela slanten!

 







// Katarina


Back On Track

Efter tolv timmar är jag nu tillbaka i Oslo.  Resan  gick bra sov nästan hela vägen  ner till Gävle, och resten av timmarna så läste jag. Har nämligen börjat att läsa Stieg Larssons bok, Män som hatar kvinnor men har faktiskt inte sätt filmen ännu. Blev dock inget musiklyssnade efterson min mobil är inlämnad igen, men jag klarade mig i alla fall. 

Har haft det väldigt trevligt hemma trotts att jag blev sjuk precis innan jag skulle hem.  Men det har varit skönt att vila upp sig hemma och blivit extra ompyssland. Det bästa av allt var ju att få träffa alla igen :)


puss o kram


Laura


Glad Påsk

Då var det söndag igen men om jag ska vara ärlig så har jag nästan ingen koll på dagarna längre. Då märks det att man har varit ledig lite för länge :P Hoppas att det blir jobb på tisdag och resten av veckan.

Det blir bara varmare och varmare här, igår kunde man vara ute i t-shirt utan att frysa :D Vi var uppe vid basketplanen och spelade lite och sen la vi oss i parken och bara solade, underbart! När vi låg där så kände vi doften av grillat och då bestämde vi oss för att strunta i Peppes Pizza och grilla istället. Men eftersom vi varken lyckades hitta grillkol eller en engångsgrill så fick det bli till att steka kycklingen istället. Men med klyftpotatis och bea till så vart det gott det också. Senare vart det sing star och en sväng på byn för att möta upp Anna och Per :) Trevlig kväll!

Idag har vi mest tagit det lugnt.. Städat, gått en promenad osv. Jag hoppas förresten att ni gillar vår nya bloggdesign som Laura har fixat :) Känns lite vårigare.

Hoppas att alla ni där hemma har haft en trevlig påsk! Själv har jag knappt märkt av den faktiskt. Förutom att stan och alla mataffärer har varit stängda då. Fast lite påskpynt har vi ju fått upp här ändå och lite godis har vi ätit med såklart :)


Emma


Home Sweet Home

Som sagt nu är jag hemma i Härnösand. Kom i onsdags kväll, resan gick faktiskt bra sov nästa hela vägen från Oslo till Sthlm. Dessvärre blev jag sjuk i måndags och gick hem tidigare från jobbet. Typsigt att man ska bli sjuk såhär innan man precis ska hem, men skönt att få vila upp sig här hemma och bli lite ompysslad.  

Just nu har jag inga planer förutom att bli frisk först.  Dessutom så skulle det inte sitta helt fel att  kunna känna smaken av dessa chokladägg ;P





Glad Påsk
Laura

Ja nu äre Vår!

Underbart att kunna gå ute i vårjackan och ändå tycka att det är lite för varmt. I helgen så har jag jobbat lite i sportbutikk, det var kul att prova på. Var inte så mycket att göra dock, gick mest runt och drog upp dragkedjor. Det roligaste var att hjälpa till då folket frågade vart saker o ting fanns och vad jag rekomenderade. Lite kan man ju ändå, efter alla år i fotbollen, basketen och efter två omgångar äventyr på gymnasiet. hehe. Nu i veckan verkar det som hela Oslo har stängt igen.. Finns inte något jobb på barnhage eller butik. Så jag och Emma får helt enkelt ta påskledigt. Ängnade hela dagen åt att gå runt i Oslo på promenad. Det är ju riktigt fint här nu, vi såg till och med att minigolf banan har öppnat. Så imorgon kanske det blir en runda:) Sedan så har Peppes Pizza ett bra tillbud nu i veckan, ät så mycket pizza du orkar för 99!! Påskmiddagen där haha. Nu låter det som vi har väldigt lite att göra, vilket vi också har =P Men något vettigt har jag faktiskt gjort idag och det var en intervju hos Aaker bemanning som förhoppningsvis kan ge mig ett heltids jobb på café eller matbutik. Bara att vänta o håll tummarna!

På onsdag åker Laura hem till Härnta, ni där hemma får hoppas att hon tar med lite vår väder hem;)

Nu ska jag göra lite kyckligsallad till middag. Dags att börja snåla nu igen. Emma kom hem från affären med nudlar, hårdbröd och lingonsylt. Det är beviset på att vi inte jobbar denna veckan. haha



Hadet! // Katarina

Sun is shining, the weather is sweet

Tråkigt att behöva säga det igen men nu är helgen snart slut och imorgon väntas ännu en arbetsdag. I fredags innnan jag gick hem så blev jag faktiskt överraskad, fick ett porslinspåskägg av föräldrarna. Det tackade för att vi tog så bra hand om barnen och att vi hade gjort ett bra jobb med att sätta upp teatern.  Man kan inte annat än bli lite rörd haha.

Fick även veta att Anna Hallin var här i Oslo så vi  passade på att träffade henne i fredagskväll. Vi lagade mat  tillsammans och pratade på om allt mellan himmeln och jord. Alltid roligt att träffa henne. Så idag ska vi ta en fika på det cafét hon jobbar på. Vad mer som står på schemat är att städa i lägeneten sedan ska jag börja packa. Åker ju som sagt hem på onsdag :D

I går så tog jag och Emma en sväng på stan mendas Katarina jobbade. På kvällen blev vi inbjuda till Espens lägenhet. Där vi lirade lite guitarr hero.



          

Sov Gott

Laura

APRIL

Nu har jag och Laura nyss sett klart Beck-Sista vittnet. Jag tror vi har kommit in i någon sorts Beck-period nu, tredje kvällen i rad som vi tittar på en sån film. Dom är faktiskt bra även fast jag nästan kan varje film utantill. Fast den här kom jag faktiskt inte ihåg slutet på så det vart lite spännande.

Det är lite dåligt med dagisjobb just nu så idag har jag inte jobbat något. Dom på Adecco tror att det beror på att det snart är påsk men dom skulle försöka fixa något tills imorrn eller iaf tills på fredag.

Men idag passade det ganska bra att vara ledig. Det var inte bara soligt utan även varmt i luften, 7+ tror jag att det var :) Så jag gick ner till Aker brygge och satte mig där och solade hur länge som helst. Nu när det börjar närma sig vår och sommar så känns det ganska bra att man jobbar på dagis ändå. Tänk vad mycket man kommer kunna vara ute nu istället för att sitta inne på ett lager eller nåt.

Kram
Emma

RSS 2.0